Försäljningsvillkor

Beställning/kundservice

Beställning sker i vår e-handel eller genom att kontakta våra återförsäljare (kommer kontaktinfo under “Om oss”). De kan också svara på frågor om varor och tjänster. Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av oss via ordererkännande. Genom beställningen accepterar du de försäljningsvillkor vi angivit. Övrig kontakt sker genom kontaktformuläret under fliken “Kundtjänst”.

Betalning

Vid privatköp genom Klarna se denna länk -> Klarnas villkor

Kantstål.se / Inspira Design AB ( 559071-0777 ) tillhandahåller för företagskunder de betalningstjänster Payson erbjuder, vilket innebär kort, bankinsättning eller faktura. Payson är ett av Sveriges ledande företag när det gäller säkra internetbetalningar och är en populär betallösning för e-handeln. Payson erbjuder dig att handla och ta betalt med både bank- och kortbetalningar. Läs mer på www.payson.se

Om PaysonFaktura för företag

Vi erbjuder betalsättet ”PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.
Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om 29 kr.
För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift
om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva
beställarens kreditvärdighet.

Information om ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

Information om pantsättning

Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Undersökningsplikt

Kontrollera produktens mängd, färg och att allt ser ut som det skall. Reklamationer efter att produkten använts eller monterats godkänns ej. Kontakta alltid oss skriftligen innan returnering.

Reklamationer

Skulle Kantstål.se / Inspira Design mot förmodan leverera en felaktig vara ombesörjer vi så fort vi kan en ny leverans. Har varan utgått eller inte kan fås fram inom överskådlig tid levererar vi en likvärdig produkt. Reklamation efter att varan monterats/använts eller fel som borde upptäckts genom undersökningsplikten godkänns ej. Vi rekommenderar att beställa i god tid då oväntade leveransförseningar av olika orsaker kan uppstå. Det är därför viktigt att hantverkare inte beställs förrän varan mottagits, inspekterats och godkänts. Vi kompenserar inte för merkostnader för hantverkare som bokats innan leveransen godkänts av er. Vid eventuell tvist hänvisar vi till Allmänna reklamationsnämnden, vilkas utslag vi följer.

Reservationer

Vi reserverar oss mot eventuella tryckfel och avvikelser i färgåtergivning i vårt bildmaterial. Monteringsråden är endast generella. Kantstål.se/ Inspira Design (559071-0777) tar inget ansvar för eventuella fel eller skador som kan uppkomma i det fall våra produkter monteras eller används på ett felaktigt sätt.

Leverans och frakt

Normal leveranstid för utlämning är 2-5 arbetsdagar. Skulle någon produkt tillfälligt vara slutsåld kontaktas ni via e-post eller telefon om detta. Vi skickar med de vanligaste fraktbolagen, oftast Schenker Privpak ombud, DHL Service Point eller med UPS. Du aviseras leverans via SMS eller telefon.

Vid ordervärde över 3999 kr bjuder vi på frakten till ombud. Vid lägre ordervärde kostar den 199 kr.
Möjlighet finns att välja hemleverans för 399kr. Detta gör du i kundkorgen innan du går vidare till kassan.
Vid hemleverans ska mottagaren kunna uppvisa giltig legitimation.

Det går också bra att hämta produkterna på vårt lager. Välj i sådana fall ”Hämta på vårt lager” bland fraktalternativen innan ni genomför betalningen. Därefter tar vi kontakt med er för att bestämma en tid för hämtning.