Varför ska man ha kantstål som rabattkant?

Förutom att kantstål som rabattkant skapar en elegant trädgård med tydliga linjer finns flera anledningar varför våra produkter är ett bättre val.
 Här är några av alla fördelar:

  • Du kan använda kantstål som rabattkant för att göra spännande former att plantera t.ex. blommor och växter i.
  • Uppfyller praktiska behov som att hindra gräs att växa ut i rabatten. Kan också användas som inramning av täckbark eller grusgångar.
  • Avgränsa du skadligt fuktbindande vegetation från att orsaka rötskador på din husfasad. Med kantstålet som avskiljare sparar du flera år på din fasads livslängd.
  • Utgör perfekta kanter för automatiska gräsklippare att svepa över.
  • All produktion sker av oss i egen regi
  • Alla produkter är under år beprövade tillsammans våra kunder inom parkskötsel o grönområdes skötsel.

Kantstål som rabattkant -flera varianter

Vi har flera varianter av kantstål som rabattkant eller trädringar. Alla produkter finns i olika storlekar men även olika ytbehandlingar.
Corten är den mest populära av alla rabattkanter, den tillverkas av rosttrög cortenplåt. Cortenplåt håller samma fina rostpatina i år efter år utan att rosta sönder.
Cortenplåten har en speciellt sammansatt stålblandning som hjälper till att bibehålla rostfärgen utan att rosta sönder.
För den som inte vill ha corten / rostfärg i trädgården erbjuder vi svart pulverlack med grundfärg för extra bra slitstyrka, och en variant med C5-klassat rostskydd som är väldigt lik en galvad produkt, men här får du en mycket finare yta.

 

Fördelar

En plåtkant av corten håller i åtskilliga år er kantsten eller marksten på plats. Fördelen att endast använda stålkanter istället för kantsten är att våra kantstål bultas samman efter varandra.  Detta ger en stabil och följsam linje som håller i år efter år och behöver till skillnad från kantsten inte något efterarbete för att sitta på plats. En annan fördel med vår cortenplåt är att man slipper hyra in dyra maskiner för att göra jobbet som krävs för att montera kantsten, Det räcker med en spade och två 13 nycklar och alla kan montera det utan kostsamma markarbeten. Man slipper också så om gräsmattan efter att maskinerna vänt till över hela trädgården.

 

Mer om våra kantstål

Kantstålen och trädringarna är en svensktillverkad produkt som designats och tillverkas av Inspira Design AB som är ett företag i norra Småland.

Idén om en kantstål som rabattkant har funnits hos många sen länge och i åratal monterats i parker och större planteringar där de har svetsats samman på plats. Alternativen har tidigare varit att köpa lösa kantjärn som överlappas på plats med följden att stålen rör på sig och det är mycket svårt att få en följsam kant. Lösningen är vårt kantstål som rabattkant.

Vi tog fram vår skyddade (se PRV81963) lösning med beslag som bultar samman varje kantstål efter varandra för en perfekt rak rabattkant, eller en följsam båge om man så vill.

Kantstål som rabattkant tillverkas i egen regi av 2mm cortenstål (inte att förväxla med billiga kopior i 1-1,5mm vanlig plåt) och har så gjorts sedan 2010 då vi tog fram och började testa kantstålet som rabattkanter och även lösningen med monteringsbeslagen.

Efter många monterade rabattkanter av corten och beprövade monteringssätt i uppsättningar som grusgång till gräsmatta, gräsmatta mot rabatt, plattyta mot gräsmatta och så vidare. Så tog vi steget att registrera produkten hos Patent och registreringsverket samt att starta försäljningen.

Till en början såldes rabattkanterna främst till aktörer inom markentreprenad men allt eftersom kantstål som rabattkant har vuxit i popularitet och tack vare våran enkla monteringslösning så öppnar vi denna e-handel för att på ett så enkelt sätt som möjligt erbjuda våra produkter för dig som kund.